Θερμικός Μικροκαυτηριασμός

Ο Θερμικός Μικροκαυτηριασμός (Agnikarma) στην Ελλάδα εφαρμόζεται στο Κέντρο Ολιστικής Ιατρικής από τον ιατρό Νικόλαο Γ. Κωστόπουλο.

Πρόκειται για μια τεχνική που προέρχεται από το παραδοσιακό σύστημα ιατρικής της Ινδίας, που ονομάζεται Ayurveda.

Περιλαμβάνει μια διαδικασία, όπου θερμότητα μεταφέρεται στα πάσχοντα μέρη του σώματος, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό εργαλείο μικροκαυτηριασμού. Οι θεραπευτικοί μικροκαυτηριασμοί γίνονται εξατομικευμένα, ανάλογα το είδος της διαταραχής, την ιδιοσυγκρασία του ασθενούς, τη σοβαρότητα της διαταραχής κ.λ.π.

Σαν τεχνική περιγράφεται στο κείμενο του Sushruta Samhita.  O Sushruta είναι ο κλασσικός χειρουργός του Αγιουρβέδα και θεωρείται ο πατέρας της χειρουργικής από την αρχαιότητα.

Ο Θερμικός Μικροκαυτηριασμός είναι αποτελεσματικός σε περιπτώσεις οξέος και χρόνιου πόνου. Ασθένειες όπως, ημικρανίες, οσφυαλγίες, αυχενικό σύνδρομο, κ.λ.π, μπορούν να αντιμετωπιστούν με τη βοήθεια της μεθόδου αυτής.

Παρόλο που δεν είναι ευρέως διαδεδομένος, είναι μια κλινικά καθιερωμένη παραχειρουργική θεραπεία στον Αγιουρβέδα. Όταν ασκείται σωστά, είναι εξαιρετικά αποτελεσματική.

Ο ιατρός Ν. Κωστόπουλος έχει επίσης συμβουλευτικό ρόλο στο κέντρο Global Agnikarma στην Ινδία. Το Global Agnikarma λειτουργεί από το 2014, έχουν εξεταστεί 53.000 ασθενείς και έχουν γίνει πάνω από 250.000 εφαρμογές θερμικού μικροκαυτηριασμού με μεγάλη επιτυχία.

Cervical Spondylopathy and Thermal Microcautery
Acute Knee & Lower Back Pain and Thermal Microcautery

Εμπειρίες Ασθενών

Cervical Spondylopathy and Thermal Microcautery
Acute Knee & Lower Back Pain and Thermal Microcautery
Shoulder Pain and Thermal Microcautery
Ankylosing Spondylitis and Thermal Microcautery
Scroll to Top